"Halászlé Ünnepe a halászlé fővárosában"

1996-ban a város alapításának 300 éves évfordulóján, hagyományteremtő szándékkal hozták létre a rendezvényt. A város főterén 300 bográcsban főtt a bajai halászlé. Az ünnepség sikere olyan hatalmas volt, hogy a 2000. Évben már 2000 bográcsban rotyogott a gasztronómiai csodának számító "bajai halászlé". A több mint 30 000 fős szabadtéri halászcsárda vendégeit színvonalas nemzetközi folklór és könnyűzenei programok szórakoztatják. Éjjfélkor tűzijáték köszönti a résztvevőket, ezt követően a főtér átalakul egy óriási bálteremmé és kezdetét veszi a mulatság.

Egész napos kirándulás a Gemenci erdőben sétahajóval és erdei vasúttal:

A sétahajó indul 9.30 órakor Bajáról a Gemenc Rt. kikötőjéből (IV. Károly rakpart) Gemenc Duna-partra az erdei vasút megállójához, innen a csoport menetrendi vonattal utazik Bárányfokra (ill. Malomtelelőre, vagy Pörbölyre). Bárányfokon 50 perc szabadprogram. A szabadprogram eltölthető az erdei tanösvényen, étteremben, büfében vagy a múzeumban. Visszaérkezés Bajára 15.30 órakor. Május 08-tól - augusztus 25-ig indul minden szombaton.

Szervezés és jegyárusítás: Infó-Tourist Utazási Iroda Baja, Halászpart 4/c
Tel: 79/426-525, 79/427-533
E-mail: infotourist@fibermail.hu

Baja

Baja Magyarország déli részén fekszik az 51-es főútvonal mellett, Budapesttől 168 km-re, az országhatártól 20-30 km-re található. Az itt élő emberek vendégszeretete, sokszínű hagyományőrző kultúrája, jelentős idegenforgalmi központtá tette a várost. A Duna bal partjára települt város és környéke a napfény, a víz és a színpompás faunát rejtő erdei világ, mind az idelátogató túristák szemét gyönyörködtetik. Baja a vizek városa, a Duna, a Sugovica és a mellékfolyók, illetve a holtágak, a város mediterrán hangulata ideális körülményeket kínál a pihenni, nyaralni vágyóknak, a vizisportok: - evezés, csónakázás, kenuzás, úszás, horgászat, motorcsónak, jet-ski kedvelőinek.